~ En blaska för mindre vetande ~
MONDAY 19 MARCH 2018
HÄSSLEHOLMS MUSIKFORUM 1977-2018

Det är söndag igen och det betyder att det är dags för veckans sämsta.

Ja rent tekniskt är det ju måndag redan men enligt skånetrafikens tidtabeller är det fortfarande söndag så vi rider lite på den vågen.

Vad är då veckans sämsta tänker du? Jo:

RAINBOW BATMAN!

Rainbow Batman

 

Usch vad sämst kan man tycka. Men hur blev det så fel?
Jo 1954 bildades CCA (the Comics Code Authority) som en följd på åsikten om att serietidningsvåld (i likhet med tv-spels-våldet) kunde ha skadliga effekter på de ungas psyken. CCA hade som främsta uppgift att läsa igenom och censurera alla outgivna serietidningar så att de var 100% fria från allt onödigt våld, sex, fult språk och övernaturliga fenomen. Nödvändigt våld, såsom en lätt smisk på rumpan, var självklart fortfarande okej.
Vägrade man låtas censureras som serietidningsförlag fick man inte lov att pryda sina omslag med det omåttligt fula ”Approved by the Comics Code Authority”-märket vilket kunde leda till att barnens beskyddande föräldrar vägrade köpa tidningen på grund av allt snusk det kunde utsätta deras avkommor för.

Det hela eskalerade ju såklart och nådde ”rock bottom” 1957 i Detective Comics #241 där The Dark Knight lägger sin mörka mystiska mantel på hyllan och träder fram som ”The Blue Sunlit Sky After A Summer Rain Knight”.

Gay_b4d43b_1104266

”Har han fått psykos?” var nog mångas reaktion. Skulle han rent av ut och slåss mot Putin och det ryska anti-homo-imperiet?
Nej, faktiskt inte. Det var nämligen som så att Dick Grayson (dåvarande Robin) skadat armen och för att folk inte skulle lägga ihop två och två, dvs. att Dick och Robin skadat armen samtidigt kanske inte bara var en tillfällighet, drog Batman på sig färgglada dräkter för att dra all uppmärksamhet bort från Robin och till sig själv.

Smart tänkt Batman! Jävligt jävligt dåligt tänkt Edmond Hamilton som stod för manuset.

CalzoneKungen

CalzoneKungen

CalzoneKungen heter egentligen Emil Liedholm och är kassör i Hässleholms Musikforum.

More Posts

Kommentarer inaktiverade.

Har du någon gammal Tidtabellen eller något annat kul som ligger och dammar i någon vrå?

Vi blir toppenglada när vi får gamla grejer!

Du kan antingen maila, posta eller besöka oss.

  • Ett fel har uppstått, vilket troligen innebär att flödet är nere. Försök på nytt senare.

Annonser