~ En blaska för mindre vetande ~
MONDAY 19 MARCH 2018
HÄSSLEHOLMS MUSIKFORUM 1977-2018

Ja eller så verkar det i alla fall om man ska tro dagens rubriker. Men som vanligt är det det sista vi på Tidtabellen gör! Vi lägger oss i, petar och snokar tills vi hittat sanningen! Eller…ja…vi ger i alla fall vår bild av vad vi tror kan ha hänt egentligen…OCH DET är precis vad vi ska göra nu!

Vi börjar med rubriken, massmedia har ju som vanligt prickat helt rätt återigen. Den första tanken som slår oss läsare är såklart ”nej, va? Är det farligt att dricka cola nu med?”. Bättre blir det ju inte av att man samtidigt som rubriken smyger sig upp på skärmen sitter och sörplar på en cola man nyss öppnat och sätter allt i fel hals och nästan kräks på tangentbordet av chocken!

Coca-Cola Post Strong Earnings
Coca Cola; Läskande dryck eller arsenikfylld dödsdom?

När det hela lagt sig lite kommer nästa otrevliga gästabud, sorgens fem stadier. Du hinner inte mer än att sätta ner burken innan du drabbas av Steg 1: Förnekelsen; ”Men jag har ju druckit cola i flera år utan att dö en enda gång?!” tänker du för dig själv. Ja det är mycket riktigt, men vad du glömmer att ta med i beräkningen är ju att det är inte förens NU som det är totalt livsfarligt att dricka cola!
Du sitter och stirrar lite dumt ett tag sen slår den dig, Steg 2: Ilskan; och i en handling som du aldrig någonsin kommer kunna förklara, inte ens för barnbarnen om 70 år, kastar du ut datorn genom fönstret, skriker något på ett språk inte ens du själv begriper och har argt sex med din sekreterare på kopiatorn samtidigt som du av misstag trycker på ”copy”-knappen så många gånger att alla på företaget kan få sin alldeles egna kopia.
Efter ett tag inser du vad du håller på med och börjar säga saker som ”Men om jag bara dricker en burk om dagen?”, din sekreterare blir mäkta förvånad och undrar vad fan det är som händer. Men du har inte tid med petitesser, du har kommit in i Steg 3: Köpslå; Innan nån hinner stava till ”anläggningstillgångar” är du nere i närmsta arab-butik och försöker byta bort din slips mot cola. Butiksföreståndaren råkar vara slipskännare på fritiden och vet att det bara är en billig Ralph Laurens-kopia men du får i alla fall 7 burkar för den som du sveper innan du är ute på gatan igen. Du inser direkt vad du gjort men får ett återfall av Steg 1, och förnekar hela händelsen, du hade helt enkelt inte på dig någon slips idag.
När du åter kommer upp på kontoret drabbas du av Steg 4: Depression; ….eller…nej det var visst bara all cola som behövde luftas. Med en sjukt brutal rap värdig ett medeltida slagfält tar du dig in i Steg 5: Accepterande; Du hör en av låtarna från helgens melodifestival spelas på radio och inser att du kommer dö.

DÅ slår det dig! Du kanske borde läsa resten av artikeln och luska ut vad som egentligen är på gång?

Rubriken går såklart att tolka för sig själv men allt du kan tänka på är dom där 7 burkarna cola du nyss halsade och hur du kommer explodera inom 24 minuter.
Så vi övergår helt enkelt till ingressen, och här ser vi direkt att nånting är lurt. Artikeln handlar tydligen om 30-åriga Natasha Harris som dött efter att en längre tid druckit 10 liter coca cola om dagen. Redan här kan vi dra slutsatsen att det kanske inte är så farligt med cola trots allt, och att den här bruden är helt jävla dum i huvudet! 10 liter?! Om dagen?! Så mycket dricker inte du ens på en bra vecka! Klart hon dog, hon lär ju ha bytt ut hela blodomloppet mot ett Coca Cola-omlopp för effektivare distribution!

Du känner att du redan att du löst mysteriet men fortsätter ändå ner i brödtexten. Där det första som slår dig är det som står skrivet i det andra stycket; ”Natasha Harris dog för tre år sedan.”.
Du läser om från början för att försäkra dig om att du inte läste fel. Men nej, kvinnan har varit död i 3 år och ändå lyckats hälla i sig 10 liter cola om dagen, det är ju faktiskt alltbehärskande fantastiskt starkt jobbat.
Du läser vidare och kommer in på ett stycke som beskriver en kvinna som fått vilken seriös narkoman som helst att utvärdera sin livssituation och konstaterar att hon varit moder till 8 barn och saknade alla tänder.
Du börjar genast kolla uppe i adressfältet om du inte råkat hamna på någon fejk-nyhets-sida men inte då, det här är på riktigt.
Du grips av panik och får tredje gradens brännskador helt utan rimlig anledning. Du läser vidare och måste göra en sanitytest. Du misslyckas och förlorar 7 sanity-points.

Du har nu kommit till stycket som handlar om obducentens reaktion, han påpekar att detta absolut inte är Coca Colas fel och kritiserar kvinnan för att ha läst innehållsförteckningen fel.
Läst innehållsförteckningen fel? Att läsa dom orden får dig att nysa kraftigt, eller är det kanske som din arbetsplats är dåligt avdammad? Hur i hela halvan läser man en innehållsförteckning på rätt sätt?! Står där att man med fördel bör avstå från att klunka i sig 10 liter i en följd på burkens baksida? Du tar upp en burk och kollar…nej det gör det ju inte!
Det blir för mycket, du tar fram din företagsrevolver ur översta skrivbordslådan, skjuter dig i huvudet och dagen efter skriver massmedia om hur Coca Cola skördat ännu ett offer.

CalzoneKungen

CalzoneKungen

CalzoneKungen heter egentligen Emil Liedholm och är kassör i Hässleholms Musikforum.

More Posts

Kommentarer inaktiverade.

Har du någon gammal Tidtabellen eller något annat kul som ligger och dammar i någon vrå?

Vi blir toppenglada när vi får gamla grejer!

Du kan antingen maila, posta eller besöka oss.

  • Ett fel har uppstått, vilket troligen innebär att flödet är nere. Försök på nytt senare.

Annonser