~ En blaska för mindre vetande ~
SATURDAY 20 JANUARY 2018
HÄSSLEHOLMS MUSIKFORUM 1977-2018

30 år av skön musik!

“30 år jisses! Det är alltså 30 år sedan jag frågade Åsa Svensson om vi skulle göra en revolutionär musikfest och hon sa ja!”
-Lars Paulström, initiativtagare

Det är alltså 30 år sedan 9 personer samlades kring idén “Musikfest i Hembygdsparken”. Denna idé om en musikfest visade sig vara det första steget mot att bilda Hässleholms Musikforum, en förening med både rockälskande tonåringar och lite äldre musikrörelseaktiva medlemmar.

Sedan dess har mycket vatten runnit under bron. Ebba Grön, Wilmer X, The Creeps, The Hives, Sahara Hotnights, Eldkvarn, bob hund, The Wannadies, The Cardigans, Soundtrack Of Our Lives är bara några av de hundratals band som genom Musikforums försorg har varit på besök i Hässleholm. Det är faktiskt lättare att räkna upp de band som inte spelat i föreningens regi.

Parollen ”Inte störst, men först”, som Hässleholms kommun tagit som sin slogan passar minst lika bra på vår förening som på kommunen. Inte nog med att vi arrangerar landets näst äldsta fortfarande aktiva musikfestival. Vi är dessutom ena baddare på att boka band strax innan de slår igenom. Vi såg till att Ebba Grön kom till stan på sin första turné utanför Stockholm. Vi hade The Hives hos oss dagen innan de besökte Tyskland med sin platta ”Veni Vidi Vicious”. Vi hade The Sounds samma vecka som ”Living in America” tog sig in på singellistan. And so on…

Förutom alla band som kommit utomsocknes får man inte glömma att det spelat än fler lokala förmågor på våra arr. Den lokala förankringen är och har alltid varit oerhört viktig för oss. Att låta lokala akter ta plats på scen vinner alla parter på. Ofta har dessa band varit den stora anledningen till att folk besökt våra arrangemang samtidigt som vi gett banden det de repar vecka ut och vecka in för; nämligen tid i rampljuset. Sen får man även komma ihåg att våra hemmaband allt som oftast håller minst lika hög klass som riksangelägenheterna.

Så alla ni stolta perrongare – sträck på er. Ni kanske inte är störst, och kanske ni inte heller är allra först alla gånger. Men fasen vilken bra smak ni har!

Text: David Sarkar & Patrik Nilsson

Arkivarie

Arkivarie

Arkivarien arkiverar.

More Posts - Website

Kommentarer inaktiverade.

Har du någon gammal Tidtabellen eller något annat kul som ligger och dammar i någon vrå?

Vi blir toppenglada när vi får gamla grejer!

Du kan antingen maila, posta eller besöka oss.

  • Ett fel har uppstått, vilket troligen innebär att flödet är nere. Försök på nytt senare.

Annonser